Абитуриентите в Разлог с първа фотосесия, разрешиха им дефиле на 24 май

Абитуриентите в Разлог с първа фотосесия, разрешиха им дефиле на 24 май

Тазгодишните зрелостници в Разлог ще изживеят подобаващо абитуриентския си бал. От община Разлог официално съобщиха, че абитуриентите ще имат празнично шествие, ще минат под арките и по червения килим и ще бъдат изпратени с празнична заря.

Зрелостниците ще дефилират по строго определен график, като всяко училище ще има по 20 минути. Дефилето на младостта и красотата ще стартира в 19:30 часа на 24 май с абитуриентите от ПГМСС. След тях на червения килим ще стъпят зрелостниците от ПГ по транспорт, следвани от абитуриентите на РПГ „Никола Стойчев“, а финала ще дадат младежите и девойките от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“.

За да се гарантира спазване на дистанция между училищата, централният площад в Разлог ще бъде разделен на коридори за всяко училище. Предвидено е и време за обща снимка на всеки клас. За целта пред паметника на Васил Левски ще бъде поставено специално пано.

Тази възможност нямаха миналогодишните абитуриенти, които бяха лишени от общо дефиле заради наложените ограничения през май. Те празнуваха поотделно своите балове, а училищата и родителите сами се нагърбиха да зарадват зрелостниците и да им осигурят подобаващо изпращане. Част от тях дефилираха през централната улица, но липсваше празничната атмосфера, нямаше ги украсените арки и червения килим, а баловете се проведоха чак през третата десетдневка на юни.

В Разлог част от зрелостниците вече си направиха и първите фотосесии още преди великденските празници.

Общо 193-ма са зрелостниците в Разлог тази година. ПГМСС изпраща 52-ма свои възпитаници, ПГТ – 44-ма, РПГ „Никола Стойчев“ – 54-ма, и „СУ „Братя Каназиреви“ – 43-ма.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *