Абитуриентите на ПМГ, Благоевградската професионална гимназия и училището в Кочериново закриха фиестата

Абитуриентите на ПМГ, Благоевградската професионална гимназия и училището в Кочериново закриха фиестата

Абитуриентите на Природоматематическа гимназия и Благоевградската професионална гимназия закриха четиридневната бална фиеста в Благоевград, които оживиха и внесоха много цвят и настроение сред жители и гости на града. Първият финален щрих сложиха завършващите БПГ „Ичко Бойчев”. Сред тях се открои абитуриентът Пламен Христов от Бело поле. Той пристигна на бала с влекач, направи показно как се сваля дама с рокля и токчета от кабината на тир, след което дванадесетокласниците минаха през арката и си направиха обща снимка на випуск 2021 г.

По това време 157-те абитуриенти на ПМГ „Акад. С. П. Корольов” потеглиха от парка на АУБ, където се състоя „задължителната” фотосесия. Там „публиката подгряваха” неизменните водещи на всички училищни и не само събития през последните 5 години, председателят на детския парламент Димитър Борумов и приятелят му Антон Велев. С присъщото си чувство за хумор, което не излиза от рамките на добри тон, двамата изявени ученици на 12 „е” /паралелката с биология и химия/ даваха тон за отброяванията и „следяха за спазването на реда и дисциплината”. Те открехнаха леко завесата и за сценария на самия бал, като споделиха, че по време на тържеството по завършването ще се проведат и отличителните за ПМГ „Антинагради”, на които, разбира се, те са водещи и са подготвили много изненади, пише в. „Струма“.

А иначе Димитър и този път не измени на изискания си стил и блесна със стилен костюм от лен и памук, съчетани с папийонка и шалче. С прекрасна визия, решена в тъмносин панталон, сако, риза се открои и Антон, на когото компания правеше брат му Александър Велев, който завърши ПМГ през 2016 г. , следва в Академията на МВР и понастоящем работи в отдел „Киберпрестъпност”.

„Специално за домашните брат ми не ми е помагал, а и нямаше как. Той завърши математика с английски език, а аз съм биология и химия. През всичките години обаче ме подкрепя и е винаги до мен. Той и една от причините и аз да учат в ПМГ, за което съм му много благодарен. Тук натрупах не само знания и подготовка, а и прекрасни спомени, за които ще разказвам и след 30 години”, призна развълнуван Антон и заедно с брат си и Димитър си направиха снимка за спомен.

Не по-малко елегантен, с червени обувки, вратовръзка, открояващи се на прекрасен костюм в син цвят, бе и досегашният знаменосец на гимназията Антонио Георгиев. Впечатляващ е фактът, че през годините талантливият дванадесетокласник покорява множество върхове както в областта на математиката, физиката, така и по география. През 2019 г. той заслужи място в националния отбор и представи страната ни на световната олимпиада по география в Хонконг, откъдето се завърна с бронзов медал. Година по-късно се нареди сред тримата най-добри ученици и в европейската олимпиада. За постиженията си пълният отличник бе сред наградените от директора на ПМГ Николай Каращранов по време на тържеството по изпращенето на випуска. В знак на уважение и признателност сега Антонио покани за дама на бала си учителя и човека, подкрепял и подготвял го през 5-те години, преподавателката по география Ваня Стоева.

„Разбира се, че приех. За мен е удоволствие и чест да придружа на бала такъв шампион”, каза В. Стоева. Тя сподели и че за всеки учител е гордост да работи с толкова мотивиран и талантлив ученик и пожела на Антонио да бъде все така целеустремен и да не забравя, че силата е в малките неща.

Дефилето на 6-те паралелки с абитуриенти на ПМГ предизвика истинска еуфория и оживление на централния площад. Разбираемо, всеки родител искаше да увекочеви паметния момент по завършването на собственото си дете, но това затрудни работата на наетите професионални фотографи и отразяващите събитието. Затова се наложи полицаите на няколко пъти да помолят хората да отстъпят малко назад, за да може пред „Зала 22 септември” да се направят и общи снимки. Най-дълго време на „сцената се задържаха 12 „е”. Те позираха с дамите и кавалерите си, след това само класът, а с характерния си артистизъм и усет към публиката Д. Борумов „внесе драма”, като седна на стълбите и заяви, че не иска да ходи на бал. Така в приповдигнато настроение, усмивки и скандирания абитуриентите се отправиха към Младежкия дом, от където потеглиха за ресторанта.

Последни, но не с по-малко вълнение и емоции по червения килим преминаха дванадесетокласниците на СУ „Христо Ботев” в Кочериново, предвождани от учителката по български език и литература Василка Вонидова. За радост на близките си те също позираха за обща снимка, след което също отпразнуваха завършването си в благоевградско заведение.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *