Автошествие ще премине маршрута, по който Янек Миланов изчезна

Граждани, близки и познати ще преминат с автошествие маршрута, по който Янек Миланов е преминал в нощта на 31 юли, когато изчезна безследно.

До момента се знае, че Янек се е качил в джипа на Васил Капланов-Каплата пред блока на Миланов в жк „Бистрица“, след това автомобилът е преминал през полицията и се е отправил към село Крайници, като двамата са били вътре – заснети са от камери, пише dennews.

След Крайници следите на Янек се губят, макар телефонът му да е върнат обратно в жк „Бистрица“, където е изключен – в началото на квартала, още същата нощ. По образуваното от Окръжна прокуратура-Кюстендил досъдебно производство за отвличане тече разследване, в което са включени столични криминалисти и експерти.

Автошествието е идея на приятели на Янек и граждани на Дупница, които искат да покажат съпричастност и да отправят апел към институциите да се води ефективно разследване.

„Янек изчезна в тази разходка от Дупница до Крайници. Къде е Янек? Върнете ни го“, апелират стотици хора в групата „Къде е Янек“ във Фейсбук.

„Това е начин и да покажем на брата на Янек – Марио Миланов, че не е сам в това ужасно изпитание. Ние сме до него. Янек и Марио са едни от нас – възпитани, мили, миролюбиви, неконфликтни, нормални хора. А достойните и добрите нямаме право да изоставяме едни от нас. С тях сме и искаме Янек да бъде намерен сега! Искаме Марио да знае, че ние сме до него! Марио и Янек се оказаха в беда, без да имат каквато и да е вина“, казват дупничани.

Шествието е насрочено за петък, 21 август от 19 часа. Разрешението за провеждането му е подписано от зам.-кметът Олга Китанова.

Шествието „КЪДЕ Е ЯНЕК“ ще започне от паркинга пред блок 45 в жк „Бистрица“, където Янек е седял вечерта на 31 юли с приятели преди да получи телефонно обаждане, да остави ключовете си и да се отдалечи.

След това шествието ще премине през жк „Бистрица“-ул. „Патриарх Евтимий“-ул. „Одрин“-ул. „Св. княз Борис Първи“-ул. „Цар Освободител“-ул. „Орлинска“-ул. „Самоковско шосе“-шосе Яхиново-Червен брег-Крайници-село Крайници-път 62-ул. „Самоковско шосе“-ул. „Орлинска“-ул. „Цар Освободител“-ул. „Св. княз Борис Първи“-ул. Одрин“-ул. „Патриарх Евтимий“-жк Бистрица.

Нека всеки, който се чувства съпричастен със случая се присъедини към автошествието, призовават организаторите.

Вчера се извърши издирвателна операция в язовир Дяково, като се смята, че тя е част от разследването по досъдебното производство за отвличане. Не е ясно сигнал или развой с доказателствата е причината на язовира да бъдат изпратени водолази и две лодки.

Водолазите започнаха подводно издирване в ръкава на язовира от страната на село Кременик. Лодка с апаратура и екип обходи няколко пъти цялата площ на язовира, като най-много внимание се отделяше на водните площи в близост до брега. На място през цялото време имаше и линейка.

Приятели и познати на Янек се молят той да е жив и здрав, макар шансовете за това да се стопяват с всяка изминала минута.

Янек е в неизвестност от 18 денонощия.

Вчера неговият брат Марио разпространи видеообръщение, в която апелира за ефективно разследване и покани главния прокурор Иван Гешев в Дупница, за да се запознае със случая лично и да предприеме още мерки по издирването на Янек. Гешев отговори, че ще се отзове на призива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *