Агенцията по заетостта разкрива нови офиси в Благоевград и Сандански

С цел максимално ефективно предоставяне на услуги в създалата се ситуация на повишен клиентопоток в бюрата по труда, Агенцията по заетостта разкрива два временни офиса в област Благоевград, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение, съобщиха от Агенцията.

Единият офис ще бъде в град Благоевград на ул. „Стефан Стамболов” №11, зала в Клуб на пенсионера (на гърба на сградата на Община Благоевград). А другият в град Сандански на улица „Свобода” №14, зала на Община Сандански.

Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч.

От Агенцията по заетостта обръщат внимание, че за периода на извънредното положение спират да текат нормативно определените срокове за регистрация в бюрото по труда и за подаване на заявление за обезщетения при безработица. Документите могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

От Агенцията напомнят също, че вече регистрираните, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *