Адвокат Цвета Рангелова: 5 000 лв. за нарушаване на карантината е шокираща глоба

Адвокат Цвета Рангелова: 5 000 лв. за нарушаване на карантината е шокираща глоба

С глоба до 5 000 лв се наказват лица установени с коронавирус, нарушили задължителната карантина. Това е една от мерките предприети от властите за ограничаване разпространението на коронавируса. Адв. Цвета Рангелова коментира в интервю за Радио Благоевград размера на санкцията като „прекалено висока“ за стандарта на повечето хора.

„Мерките които държавата предприема, за да ограничи разпространението на коронавирус в страната са законови. Липсата на обезпечаване на гражданите с предпазни средства – ръкавици и маски, провокира гневни реакции на група адвокати, които изготвиха жалба до ВАС, към която жалба се присъединиха и много граждани. Това беше един сигнал за министър Ананиев да преразгледа постановената от него строга мярка“ – коментира Цвета Рангелова.

Въпреки, че министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отмени задължителното носене на маски на обществени места, на територията на Благоевград продължава да бъде действаща заповедта на кмета Румен Томов, гражданите да бъдат с маски. Безплатни маски и ръкавици се дават на гражданите влизащи в сградата на Община Благоевград.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *