Актьорите в Дупница играха с шлемове в парка заради пандемията

Актьорите в Дупница играха с шлемове в парка заради пандемията

С много вдъхновение по случай празника на детето 1 юни община Дупница и ДТ „Невена Коканова“ зарадваха дечицата на общината с прекрасния детски спектакъл „Ах, тази Червена шапчица“. На малката сцена на парк „Рила“, спазвайки епидемичните мерки, с шлемове, талантливите актьори Анастасия Левордашка в ролята на Червената шапчица, Виктория Янева в ролята на майката и бабата на Червената шапчица, Владимир Богданов в ролята на ловеца и Божидар Попчев в ролята на вълка, омагьосаха дечицата и техните родители със своя талант…

Този път обаче спектакълът беше още по-вълнуващ, защото в него участваха и самите дечица… Имаше малка Червена шапчица, малък вълк и малък ловец, като за тяхната роля се проведе кастинг сред дечицата от публиката, спазвайки епидемичните мерки – с маски. Всички участници на кастинга показаха голяма артистичност и получиха подаръци от община Дупница. Чаровните Дара, Дани и Андрей се справиха перфектно в ролята на малката Червена шапчица, малкия вълк и малкия ловец и играха заедно с актьорите на сцената.

„Отскоро съм част от трупата на ДТ „Невена Коканова“. Това всъщност е моят дебют в ролята на вълка в приказката „Ах, тази Червена шапчица“. Много се радвам, защото моят дебют ще бъде в този прекрасен парк и точно след време на пандемия, когато културният живот беше спрял. Това нещо е като глътка чист въздух. Родом съм от миньорския град Перник, кореняк перничанин съм. 10 сезона играх в пернишкия театър, след това три сезона в театъра в Търговище, но тук, наблизо, се чувствам по-добре“, споделя за в. „Струма“ преди представлението актьорът Божидар Попчев.

Целият състав на ДТ „Невена Коканова“, заедно с директора г-н Валентин Балабанов, по чиято идея и режисура е спектакълът, изгледаха с голямо вълнение майсторската игра на своите колеги. Сценографията е на Борис Начев, а музиката на Рени Зарева.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *