Актьорът Мариан Бачев оборудва болница със специална апаратура

Известният актьор Мариан Бачев оборудва белодробната болница „Света София“ със специална апаратура и табуретки за персонала. Той направил това, след като половинката му – актрисата Милена Видер, от която има две деца, заболяла от Ковид-19. Болестта протекла тежко и се наложило съпругата на Мариан Бачев да прекара 10 дни в болница.

Оказало се обаче, че има скрити вени, което било голям проблем при поставянето на абокатите. На всичкото отгоре в стаите не било предвидено място, където медиците да могат да седнат. Сестрите прекарвали много време, наведени над нея в търсене на вена, оплаквайки се от болки в кръста. Пациентката споделила това с популярния си мъж, който решил да помогне на медиците в знак на благодарност за помощта, която те от своя страна са оказали на жена му.

Чрез своята фондация двойката започнала да събират пари за веноскоп, с който откриването на вените при пациенти като Милена се улеснява. Средствата били събрани само за няколко дни.

Семейството купило и табуретки за всяка стая в болницата, за да могат медиците спокойно да присядат на тях, когато се налага да извършват процедури по лечението на болните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *