Актьорът Мариан Бачев оборудва болница със специална апаратура

Актьорът Мариан Бачев оборудва болница със специална апаратура

Известният актьор Мариан Бачев оборудва белодробната болница „Света София“ със специална апаратура и табуретки за персонала. Той направил това, след като половинката му – актрисата Милена Видер, от която има две деца, заболяла от Ковид-19. Болестта протекла тежко и се наложило съпругата на Мариан Бачев да прекара 10 дни в болница.

Оказало се обаче, че има скрити вени, което било голям проблем при поставянето на абокатите. На всичкото отгоре в стаите не било предвидено място, където медиците да могат да седнат. Сестрите прекарвали много време, наведени над нея в търсене на вена, оплаквайки се от болки в кръста. Пациентката споделила това с популярния си мъж, който решил да помогне на медиците в знак на благодарност за помощта, която те от своя страна са оказали на жена му.

Чрез своята фондация двойката започнала да събират пари за веноскоп, с който откриването на вените при пациенти като Милена се улеснява. Средствата били събрани само за няколко дни.

Семейството купило и табуретки за всяка стая в болницата, за да могат медиците спокойно да присядат на тях, когато се налага да извършват процедури по лечението на болните.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *