Албина Анева в ръководството на партията на Мая Манолова „Изправи се, България”

Благоевградският адвокат и общински съветник Албина Анева влезе в Националната оперативна комисия на учредената в неделя от Мая Манолова ПП „Изправи се, България”. Комисията, за председател на която бе избрана Манолова, е и единственият управленски партиен орган , който ще отговаря за членовете на „Изправи се, България“ в цялата страна.

Новата партия няма да има партийни структури с ръководства, а само работни клубове и структури по места. Всеки общински център ще има само по един отговорник, а Анева ще координира дейността им в Благоевградска област, пише в. „Струма“.

867 делегати участваха в учредителния конгрес на партията в зала 3 на НДК. Самата Албина Анева бе председател на мандатната комисия и организатор на конгреса.

Освен нея от Благоевград участваха един автобус с делегати, ръководени от заелия предната седалка бивш член на БСП д-р Вангел Арабаджиев. В автобуса имаше преподаватели в ЮЗУ, медицински сестри, бизнесмени, представители на НПО. От региона делегатите пристигнаха със 7 коли.

Като цел на новия политически проект Манолова обяви даване на социална алтернатива чрез целенасочени политики за защита на слабите и уязвимите и преодоляване на неравенствата и повишаване на доходите.

След форума участниците в конгреса направиха шествие по повод 1 май до площад “Независимост” пред Министерския съвет под наслов “Силата е в хората”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *