Алпийците от Банско закриха сезона със стилно и вълнуващо парти

Алпийците от Банско закриха сезона със стилно и вълнуващо парти

Алпийската секция на Ски клуб „Банско“ закри зимен сезон 2020-2021 с атрактивно и стилно светско събитие в ресторант до ски пътя в планината. Десетки деца и техните родители, треньори, спортни деятели и общинското ръководство, в лицето на кмета Иван Кадев и заместниците му Стойчо Баненски и Костадин Атанасов, се събраха, за да празнуват завършването на един много успешен за клуба сезон.

Треньорският екип – Милена Чакърова, Саша Бистрина и Елена Клечерова, посвети 104 тренировъчни дни, от 21 декември до 9 май, за подготовката на 85 деца, 17 от които проходиха на ски тази зима. Алпийците от СК Банско взеха участие в 20 състезания от Календара на БФСки със 71 състезатели. И най-важното – всички бяха здрави, уточняват треньорите.

За своето старание и усърдна работа, всички деца получиха награди на оригиналното парти, организирано в тяхна чест. Тази година за символ на празненството беше избран горският елен – царят на гората, като символ и талисман да помага на деца и треньори във всяко следващо начинание. За своя труд и отдаденост всеки скиор получи сребърно еленче за малките и златно за картотекираните деца.

За първи път тази година СК Банско връчи награда „Спортист на годината“. Тя бе заслужена от Лиляна Питова за нейното шампионско класиране при девойките.

СК „Банско” награди и един от доайените на ски спорта в Банско – Ангел Чакъров, за неговия 70-годишен юбилей с пожелание да е жив и здрав още толкова години и да помага все така всеотдайно.

Кметът Иван Кадев поздрави децата и треньорите им за постиженията в зимния спортен сезон. Той потвърди ангажиментите на общинското ръководство за развитие на масовия спорт в общината.

Община Банско е основен спонсор на клуба, благодарение на което деца и младежи на възраст от 6 до 17 години правят първите си стъпки в ски спорта и мерят сили с най-добрите скиори в страната.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.