Американският университет провежда онлайн Ден на отворените врати

Американският университет в Благоевград ще проведе първия си изцяло онлайн Ден на отворените врати на 7-ми ноември. Виртуалното събитие е безплатно, като се изисква единствено регистрация на https://www.aubg.edu/admissions/open-house.

В течение на традиционния за висшето училище отворен ден бъдещите кандидат-студенти и техните родители могат да се запознаят с условията за обучение и живот в най-модерния студентски комплекс на Балканите. Макар и виртуално заради пандемичната обстановка, гостите на Open House ще почувстват неповторимия дух на АУБ – ще могат да посетят виртуално избрани лекции на изтъкнати преподаватели, да разговарят със студенти и представители на администрацията и да разгледат всички удобства на кампуса – уникалната англоезична библиотека, аудиториите, модерната театрална зала и спортните съоръжения. Фокус при представянето е американската система “liberal arts”, която предлага на студента набор от възможности чрез избор на основна специалност, подспециалности и индивидуален обучителен план.

Виртуалният отворен ден е съобразен с епидемичната обстановка у нас. АУБ още през пролетта на 2020 г. разработи модел за качествено обучение онлайн и беше сред първите висши училища у нас, които го приложиха. За да отговори на новите предизвикателства, АУБ организира учебната година, така че да осигури възможно най-комфортна и безопасна среда за студенти, преподаватели и служители. Университетът предложи следните възможности на своите студенти:

хибридно обучение, при което на ротационен принцип част от студентите участват на живо в лекциите, а останалите участват виртуално

онлайн обучение за студенти, които предпочитат да ограничат контактите си и да останат в родните си държави. От тази възможност се възползваха 230 студенти, които избраха да бъдат изцяло онлайн през есенния семестър

възможност за настанявене извън общежитията, за да се осигури комфортна физическа дистанция на тези, които избраха да останат в кампуса.

Американският университет в България се подготвя да прилага хибриден модел и през пролетния семестър при строго спазване на мерките за социално дистанциране и дезинфекция, което ще позволи автентичния живот и общуване на кампуса да продължи.

„Независимо от промените и ограниченията, които трябваше да приложим тази есен, духът на АУБ остава силен както винаги. Горд съм да видя с каква отдаденост студентите подхождат към учебния процес и към клубните си дейности въпреки трудностите, предизвикани от пандемията. Именно студентите са в центъра на обучението тук и наш приоритет е да се грижим за тяхното здраве, благоденствие и отлична подготовка“, сподели д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *