Ами сега?! Починалата жена в Осина не е била с COVID-19

68-годишната Атике Лазкова, която почина в сатовчанското село Осина, а нейни роднини се оказаха с коноравирус, е дала отрицателен бърз тест докато е лежала в болница „Св. Иван Рилски“ от 4 до 16 април.

Жената е била с онкологично заболяване и е починала на 21 април в село Осина. Докато е била в столичната болница й е правен скенер на цялото тяло, не е установено да има изменения в белите дробове, които биха могли да се дължат на коронавирус, категорични са от болницата.

„Не сме източник на заразата в селото. Набедиха ни и днес получихме официално писмо от болница „Св. Иван Рилски“, в което пише, че баба е имала отрицателен тест“, каза внучката Гюлзара Баталова.

Преди дни се оказа, че 23-ма от селото са с положителни проби за COVID-19. Тогава от РЗИ обясниха, че най-вероятно вирусът е тръгнал от жена, лекувана в столичната болница.

„Баба имаше онкологично заболяване и бе изписана на 16 април, почина на 21-и. В документите от болницата пише, че е с отрицателна проба, няма изменения в белите дробове“, допълни внучката. Самата тя, едното й дете и свекърът й са с отрицателни проби. В същото време другото й дете, мъжът й и свекървата са положителни. „Как става така, че всички живеем в една къща, а половината са отрицателни, другите – положителни? Аз до последно се грижех за баба, давах й храна, гушках я, а съм отрицателна“, недоумява Гюлзара. Настоява от РЗИ да получат извинение за невярната информация, че нейното семейство е източникът на заразата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *