Ананиев заповяда: Маските пак задължителни на закрито!

Маските отново стават задължителни на закрито. Това заяви на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев. Той призова за по-стриктно спазване на действащите мерки, защото има увеличение на броя на заразените с COVID-19 заради неспазване на дисциплината от българските граждани.

Това каза здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в здравното министерство във връзка с разпространението на COVID-19 и противоепидемичните мерки у нас.

На брифинга присъстват представители на Националния оперативен щаб и директори на лечебни заведения.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова също присъства. В нощните заведения, кина, театри, спортни състезания маските ще бъдат задължителни. В търговските обекти – също, както за персонала, така и за посетителите. В обществения транспорт, лечебните заведения и аптеките маските също са задължителни. До 1000 души в сектор може да има на футболните мачове, и то при спазване на необходимата дистанция.

Обсъждаме и ще вземем решение до края на седмицата дали ще продължим извънредната епидемиологична обстановка в страната, посочи още министър Ананиев.

България е на пето място на Балканите по заразени с COVID-19, посочи доц. Ангел Кунчев. Има една значително завишена заболяемост, посочи още той. Нека болниците не забравят кога и при какви случаи се приемат пациенти с COVID-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *