Ананиев от Банско: Започваме масово тестване на българските граждани

Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да обхванем по-голяма част от населението на България.

Имаме 20 000 PCR тестове, очакваме още доставки и дарения. Това е пътят, по който ще вървим – масово тестване. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев, който пристигна в Банско заедно с премиера Бойко Борисов.

„Има дрехи, има максимално предпазни средства, работят в пълен обем, така че масово да се тестува града, както и съседния – Разлог”, заяви Борисов. „Целта е догодина пак да е пълен курорта”.

„Имаме над 20 000 PCR теста, още чакаме, платили сме на Южна Корея, защото казват, че оттам са най-хубави, отворихме нови лаборатории, действаме”, заяви Борисов.

Здравният министър уточни, че по сметката на здравното министерство от дарения вече са събрани над 4 милиона лева, които ще бъдат използвани и за предпазни средства, и за тестове.

„Днес излезе докладът на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, в който се посочва, че България, благодарение на тези мерки, които предприе, е на първо място по най-малък брой заболели и на трето място на починали на 100 000 души”, обясни Ананиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *