Ангелов: Вероятно ще „изчегъртат“ заложеното в Плана за възстановяване

Ангелов: Вероятно ще „изчегъртат“ заложеното в Плана за възстановяване

Във Варна ще изградим нова инфекциозна клиника, защото всички се сблъскахме с проблемите, които видяхме по време на пандемията. Предвидено е изграждане и на една от четирите детски болници, които ще бъдат направени в България, да е във Варна.

Това съобщи бившият здравен министър от правителството на Бойко Борисов и водач на листата на коалиция ГЕРБ/СДС във Варна проф. д-р Костадин Ангелов при официалното представяне на листата.

Ангелов анонсира още, че със средства от държавния бюджет ще се изградят 30 мобилни медицински центрове, за да може във всяко населено място, село или малко градче, в които няма лекар, всеки да получи експертен съвет и лечение.

Това, което сме заложили в Плана за възстановяване, но най-вероятно то ще бъде „изчегъртано“, е именно модерната превенция и профилактика на българските граждани, тъй като втората причина за смъртност са раковите заболявания.

Въвеждането на нови профилактични програми със средства от държавния бюджет по отношение на превенцията от рак на стомаха, рак на простата, рак на гърдата, все водещи заболявания от които българинът умира, е първостепенна задача“, категоричен бе Ангелов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *