Ангел Кунчев: Може да стигнем до 5000-6000 заразени на ден

Ангел Кунчев: Може да стигнем до 5000-6000 заразени на ден

Броят на персонал, който ни трябва, е много голям. Нямам информация дали от вчера някой се е отзовал. Това коментира Ангел Кунчев в сутрешния блок на Нова тв.

Не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я приеме.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има ковид отделение. Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени, каза Кунчев. Той лично не вярва във вноса на медицински персонал.

Кунчев исказа лично мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите. В момента Европа е на върха на вълната, заяви той.

Хирургичната маска, за да е ефективна, работи 2-3 часа, след което трябва да се смени“, подчерта доц. Кунчев. Числото „R’ се повишава – 10 души заразяват 12. „Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат.

Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента. „Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *