Английските медии: „Героите плачат“ след „агонията с дузпите“

Английските медии: „Героите плачат“ след „агонията с дузпите“

Мечтите на Англия за първи значим футболен трофей от 55 години насам се изпариха с последната пета дузпа на Букайо Сако и нацията потъна скръб, а заглавието на „Георите плачат“ на „Индипендънт“ обобщява перфектно настроението в местните медии тази сутрин.

„Дейли Мейл“ излезе с чело „Всичко завърши със сълзи“.

„Дейли Телеграф“ пък написа, че снощи привържениците на Англия преживя „най-голямата агония, а сърцата им отново бяха разбити с дузпи“. Последното бе придружено от снимка на прегръдка между селекционера Гарет Саутгейт и Сака.

„Англия я носеше у дома, както се пее в песента“, пише Мартин Самюъл за „Дейли Мейл“.

„У дома при изпаднал в еуфория стадион. Мечтата обаче пак не се сбъдна и бе разрушена по възможно най-болезнения във футбола начин“, добави той.

Някои журналисти в Англия отделиха по няколко реда и за похвали за фтуболистите и Саутгейт, чийто пропуск от дузпа на Евро 1996 лиши Англия от друг мач за трофея.

„В загубите винаги има болка. През годините такива моменти бяха придружавани с обвинения, сълзи и сочене с пръст, но този случай е различен. През последните четири седмици, а и от Русия 2018 насам, младият отбор на Саутгейт стана симпатичен на цяла Англия и излъчи лидери в сфери в обществото, в които такива липсваха“, пише Барни Рони за „Гардиън“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *