Андон Тодоров: Каква Икономическа зона в Благоевград, какви 5 лева?

Каква Икономическа зона в Благоевград, какви 5 лева? Така, с насмешка, председателят на ОбС – Андон Тодоров, лаконично коментира намерението на общинското ръководство областният център да бъде свободна икономическа зона и назначението на бизнесмена Димитър Тадаръков в икономическия отдел на кметската администрация.

Според шефа на местния парламент, стратегията за развитие на града, гласувана преди месец от ОбС, ще бъде прекопирана от Общината.

„През януари, същите тези чичковци ли са, дядовци ли са, не знам как да ги нарека, ще изпеят всички тези неща и ще си мислят, че някой им вярва. 20 години някой ще чака свободни икономически зони да се правят тук, пък Тадаръков щял цялата област да оправи, а не само Благоевград. Това е несериозно“, допълни Тодоров.

Според него трябва да се следва дневният ред на обществото и належащите проблеми на града.

„Погледнете града как изглежда, вижте междублоковите пространства, централната част – всичко е потънало в кал, локви, сгур, мръсен въздух“, допълни той и прогнозира, че заявените сега намерения за икономическо развитие на Благоевград от страна на общинското ръководство в началото на другата година ще бъдат представени като предизборна програма, предвид очертаващите се извънредни кметски избори.

Днес ще се проведе последната за тази година сесия на местния парламент. В дневния ред са включени 27 предложения за обсъждане и гласуване. Четири от точките са свързани с преразглеждане на решения, взети от съветниците на предходни заседания.

Екипът на Румен Томов връща решението, свързано с приетата програма за развитие на Благоевград, предложена от Общинсикя съвет.

Второто върнато предложение е за промените в бюджета, направени след разговори с кметове на населени места и управители на общинските дружества, които посочиха от какви спешни средства се нуждаят.

Днес ще се обсъжда и темата за това къде общинските дружества трябва да имат банкови сметки. Според вече приетото решение те могат да запазят сметките си в досегашните банки, но кметската администрация настоява да се разкрият сметки в нови трезори.

Напрежение се очаква по четвъртото върнато решение, което засяга взетото вече решение за изграждането на паркинг в района, отреден за новата църква на пазара в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *