Андон Тодоров: Кметът първо гони децата от парк „Македония“, после ги „спасява“

Андон Тодоров: Кметът първо гони децата от парк „Македония“, после ги „спасява“

Бездействието от страна на кметската администрация доведе до временното затваряне на парк „Македония“ за децата от няколко спортни клуба в Благоевград. От вчера малчуганите са върнати в залите на основание личната отговорност на общинския екип, който сега се прави на спасител на детския спорт. Така председателят на общинския съвет Андон Тодоров коментира казуса с парка, за който РДНСК издаде становище, че не е узаконен.

Първоначално от екипа на кмета Румен Томов решиха да затворят залите, докато минат процедурите по узаконяването им. Но след острата обществена реакция малките спортисти бяха върнати в парка, а от пресцентъра на общината изпратиха съобщение, че са предприети всички действия по узаконяване на сградите в бившите казарми.

Андон Тодоров разкритикува за пореден път непоследователните действия от страна на Общинска администрация, пише Илинден прес.

„Учуден съм какво се случва в Община Благоевград. Първо заместник-кметът Евгени Терзиев обяснява в национален ефир, че сградите са незаконни и че децата трябва да бъдат изведени. След това правят точно обратното. Това е несериозно“, категоричен бе Тодоров.

Той увери, че още в началота на кметския мандат обяснил на Румен Томов, че парк „Македония“ е незаконен и трябва бързо да се проведе процедура по узаконяване на сградите. От декември има изпратени от РДНСК 5 писма с указания за действие. Но темпото, с което работи екипът на градоначалника, доведе до това в момента да се правят компромиси и децата на Благоевград да спортуват в неузаконени зали“, допълни председателят на общинския съвет.

Тодоров припомни, че на 6 декември Общинският съвет е дал съгласие да се измени ОУП в зоната на парк „Македония“. Но кметската администрация отново изгубила ценно време.

„Оттогава имаше достатъчно време кметската администрация да измине процедурата по узаконяване и още през февруари всичко да е приключило“, подчерта той.

По думите му най-големият проблем в момента е, че сградите в бившите казарми нямат техническо становище, което да гарантира, че са безопасни. Липсват и всякакви строителни книжа.

Халетата в бившия имот на Министерството на отбраната са строени между 1838 г. и 1987 година, което означава, че би могло и да са опасни.

„Ако, не дай си, Боже, нещо се случи с децата, които тренират в тях, кой ще носи отговорност“, попита председателят на местния парламент.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *