Андон Тодоров: Кметът Томов краде идеи от моята книжка

Румен Томов чете от моята книжка, която изготвих в предизборната си кампания за местните избори миналата година. Прави го, за да вземе идеи и да знае какво да прави. За една година обаче Томов свърши едно голямо нищо, пълен крах е неговото управление. По този емоционален начин председателят на Общинския съвет в Благоевград – Андон Тодоров, описа едногодишното управление на кмета Румен Томов.

Според него на практика на е решен нито един голям проблем на града за изминалите дванадесет месеца – нито този с бездомните кучета, нито с чистотата на въздуха, нито с чистотата на улиците…В същото време са забавени важни обществени поръчки – за подлеза към квартал „Грамада”, за компостиращата инсталация, за електронната система в градския транспорт.

„Този управленски екип оправдава своето бездушие и безсилие с безпаричието, а това съвсем не е така”, заяви Андон Тодоров.

Той предупреди, че обмисля да сезира Специализираната прокуратура за действията на кмета Р. Томов, който не спазва законите. Най-вероятно шефът на ОбС ще подаде сигнал и до Общинската избирателна комисия за прекратяване на пълномощията на градоначалника, тъй като на практика той не изпълнява задълженията си по закон повече от 6 месеца.

Тодоров даде и нагледни примери в подкрепа на своето твърдение – кметът не е направил отчет за работата си пред местния парламент, не е представил своята Програма за управление в тримесечен срок от полагането на клетва, до 10-и март не е направил и анализ на финансовото състояние на Общината, нито пък е представил ежегодния доклад за Общия устройствен план, няма и отчет за безстопанствените животни, което е бил длъжен да стори до 1-ви март тази година, няма и Стратегия за личностна подкрепа на децата и учениците.

Много решения на ОбС не са изпълнени от Р. Томов и Общинска администрация, бавят се и важни наредби, допълни Андон Тодоров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *