Андон Тодоров: Община Благоевград има много проблеми в момента

Несигурна е обстановката в община Благоевград. На 11-и март ще има заседание на Върховния административен съд по отношение на съдбата на кметския стол в Благоевград. Може би до края на месеца ще излезе и съдебното решение. Това прави работата на Общината несигурна. Това заяви в интервю за Радио Благоевград председателят на Общинския съвет Андон Тодоров.

Освен това много се забави избора на председател на съвета. „Аз бях избран при осмото гласуване. В самия Общински съвет нещата се забавиха, а аз не обичам бавния темп на работа. Затова се наложи на последната сесия да се разгледат цели 70 точки в дневния ред. Такъв случай имаше преди години.

Наследиха се немалко проблеми. Единият от тях е недостигът на средства. Наложи се да се преразгледа въпросът с избора на оператор на бъдещото Депо за преработка на битови отпадъци. Друг проблем е с изграждането на подлез в квартал „Грамада“.

Грешка в проекта наложи отмяната му. Според Министерството проектът е за първа категория, а предложеният вариант е за трета. Грешката щеше да струва 40 процента от стойността на проекта. Сумата трябваше да плати общината. Има проблем с районирането на училищата. Оказва се, че учениците се събират в три училища в Благоевград – във Второ, Трето и в Седмо училище.

Общината няма училища в селата и това е причина децата от селата да се изпращат там, а какво правим в училищата в крайните квартали?“ – каза в интервю за Радио Благоевград Андон Тодоров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *