Андон Тодоров: Подкрепих Томов на миналите избори, но сега ситуацията е различна

Наистина аз подкрепих господин Томов като кандидат-кмет на изборите миналата есен, но оттук нататък ситуацията е съвсем различна. Това коментира пред bTV председателят на Общинския съвет в Благоевград – Андон Тодоров, ден след решението на Върховния административен съд да прекрати пълномощията на кмета Румен Томов.

„Тогава, на миналите избори, това беше битка срещу един модел, беше съвсем различна ситуацията. Искам да кажа съвсем ясно – битката не беше срещу ГЕРБ, а срещу един порочен модел на управление. Който и да отидеше на балотаж, бих го подкрепил независимо от неговото име, както го направиха и много жители на община Благоевград. Естествено, оттук нататък ситуацията е съвсем различна, тогава отрицателният вот имаше огромно значение”, коментира още Андонов.

Той каза още, че неговите задължения като председател на местния парламент са да свика извънредна сесия на общинския съвет, на която ще се избере един от заместник-кметовете за вр. и. д. кмет на община Благоевград до избор на нов управник и полагането на клетва от победителя в новите кметски избори.

Лидерът на ДСБ и общински съветник – Калоян Ханджийски, бе лаконичен, че волята на съда е ясна. „Нашите избори се оказаха с трето полувреме, вече се готвим за тях, ще издигнем най-вероятно наш кандидат”, допълни Ханджийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *