Антигрипно: Разграбват се цитрусите, щайгите в магазините празни

Антигрипно: Разграбват се цитрусите, щайгите в магазините празни

Плодовете и зеленчуците се разграбват светкавично в хипермаркетите в последните дни. Привечер, след 18ч., в повечето големи вериги магазини щайгите буквално се опразват и клиентите не могат да си купят дори зарзават за салата, показа кратка обиколка из търговската мрежа.

В понеделник вечерта, в два магазина, част от най-големите хранителни вериги, въпросният дефицит се видя – в един от клоновете на „Била” не беше останал и един лимон, а в „Лидл” са били опразнени всички каси с плодове и зеленчуци, разказаха разочаровани столичани.

Първо се разграбват цитрусите и най-вече лимоните. „Хората търсят киселите плодове, като се надяват да се заредят с витамини срещу новия вирус”, предположиха продавачи.

Факт е, че вечер лимони трудно се откриват в магазините и в кошовете остават единствено скъпия сорт лайм, използван за ястия, сладкиши и коктейли.

Явно уплашените от Грип-Б и коронавируса потребители търсят начин да подсилят имунната система с много плодове и зеленчуци и затова купуват в много по-големи количества, отколкото преди епидемията.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *