Антония Каменичка: Ски спускането с народни носии ни учи на родолюбие

И тази година хиляди хора се стекоха край пистите в Пампорово, за да станат свидетели на многолюдното ски и сноуборд спускане с носии и трибагреници. То се провежда за четвърта поредна година и е посветено на Националния празник на България – 3 март.

Организатор на родолюбивото спускане е Антония Каменичка от Благоевград. Тя споделя, че идеята за инициативата ѝ дошла след сън, в който е видяла скиори и сноубордисти, пременени в български традиционни носии.

„С това спускане ние искаме да постигнем едно общонародно честване, изпълнено само с позитивни емоции и усмивки. Това е едно събитие, което е създадено от хора за хора. В него не участват никакви политически партии. То сближава хората, които участват в него и ги учи на любов към родината. Ние отдаваме нашата най-чиста и искрена почит към историята и славното ни минало.“

Антония Каменичка допълни, че усещането при вида на десетките скиори, облечени в пъстрите български носии, е неописуемо, информира БНР. Тя е категорична, че ски спускането на 3 март ще продължи като традиция, просто защото хората го искат и очакват с нетърпение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *