Аоияма срещна любовта в родното Елхово

Аоияма срещна любовта в родното Елхово

Когато през лятото на 2015-а съдбата събира Даниел Иванов-Аоияма с неговата Виолета, двамата живеят на хиляди километри един от друг. Той вече е пробил в елита на сумото в Токио, а тя прави кариера на дизайнер и архитект в Германия. Запознават се случайно – озовават се на една маса на вечеря с общи познати в родното Елхово.

Всъщност бащините им къщи са на 80 метра една от друга в 5-хилядното градче в Ямболско, но Даниел и Виолета никога не са срещали. „Снахата е комшийка, ала Интернет ги събра”, разказа специално за „Телеграф” Иван Иванов, бащата на единствения българин във Висшата дивизия на сумото макуучи.

33-годишният Даниел направи истински фурор на последния турнир в Осака, който беше първият в историята, проведен без публика заради коронавируса. Участниците трябваше да си мерят температурата по два пъти на ден и нямаха право да пият от ритуалната вода. Заради празната зала „Едион Арена” японската сумо асоциация понесе големи загуби и ще трябва да връща на зрители около 1 милиард йени ($ 10 млн.).

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *