Апостолов сади дръвчета, докато трябва да е под карантина

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, от вчера е под 14-дневна карантина. Причината за социалната изолация на градоначалника е, че шофьорът му е заразен с коноравирус и в момента се лекува в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград. Няма други общински служители, които да са поставени под задължителна карантина. Общината продължава да работи в нормален ритъм и да обслужва гражданите.

„В момента съм в градината. Поне ще имам най-сетне време за малко земеделска работа, сега е сезонът. Ще се грижа за зеленчуците, ще кося ливадата. Поставил съм си за цел всеки един от карантината да садя поне по 10 дръвчета – овощни и декоративни. За 14 дни това прави 140 фиданки, сега засаждам първите от тях”, каза тази сутрин кметът Апостол Апостолов.

Той е назначил за временно изпълняващ длъжността кмет своя заместник Юлиян Мишев, информира Илинден прес. „На разположение съм на моите колеги по всяко време. Наложи ли се, обсъждаме различни казуси и въпроси по телефона”, уточни градоначалникът.

Днес ще бъдат изпратени в София пробите за COVID-19, взети от служителите на община Симитли, както и от медиците в отделението, лекували заразения общински служител в града.

50-годишният шофьор на кмета е заразен с коронавирус и се лекува в инфекциозното отделение в Благоевград. Вчера бяха изпратени столични лекари, които след консултация преценили, че мъжът няма да бъде транспортиран в София.

Междувременно бяха тествани 29 общински служители, 9 членове на семейството на болния и 15 медици. Кметът и семейството на заразения са в карантина за 14 дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *