Аптекар: Маските идват на много високи цени

Аптекар: Маските идват на много високи цени

Клиентите в аптеките купуват всякакви лекарства, включително и такива по лекарско предписание, в по-големи количества от обичайното. Това заяви в предаването „Здравей, България“ председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

Той допълни, че обмисля да наложи ограничения в броя на закупуваните опаковки с медикаменти, за да има за повече хора. „Има достатъчно лекарства за хора с диабет и сърдечни заболявания. Това ограничение, което ще въведем, ще даде възможност на повече хора да си ги закупят“, успокои Костов.

По думите му към момента няма затруднения в доставката на лекарства, тъй като товарни автомобили се пропускат без ограничения по границите. Той допълни, че се наблюдават единични случаи на напуснали фармацевти, които не са успели да издържат на напрежението. Николай Костов е категоричен, че спекулата в цените на медицинските изделия е явление, което се наблюдава в цял свят. „Маските идват на много високи цени, когато изобщо ги има. Защото вече дори и на високи цени не идват. Става дума за покачване на цените в международен план“, каза още председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки.

А само в петък през 7 обекта на верига аптеки са минали 15 000 души. „Положението беше критично. Имаше прекалено много хора, които бяха притеснени“, обясни управителката на една от тях. Тя допълни, че в обекта й са започнали да ограничават броя на закупените от един човек медицински материали. В момента няма антибактериални гелове и маски.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *