Арабин хвърля „бял ​​прах“ в напитките на туристи на остров Миконос

Арабин хвърля „бял ​​прах“ в напитките на туристи на остров Миконос

Дъжд от оплаквания в социалните мрежи за действието на арабин, който хвърля „бял прах“ в напитки на туристите на гръцкия остров Миконос, най-вероятно опасното лекарство – „Roofie“ познато като „дата на изнасилване“.

Инцидент в известния Beach Bar, Scorpios, на плаж Паранга, с млада туристка, която почти губи съзнание след „белия прах“, хвърлен от мъжа в питието й, не е единственият подобен случай на острова.

Според жалба на друг турист, същото се е случило преди няколко дни в частен бар в Хора, но извършителят не е забелязан. „Хвърлиха прах в напитката на най-добрия ми приятел, но не можахме да разберем кой го е направил. Заведението беше задушаващо пълно“, каза той.

„Roofie“ или „Rohypnol“ е успокоително, което действа 10 пъти повече от валиума. Успокоителното средство се предлага под формата на бяло и зелено хапче. Обичайният начин потребителите да го консумират е или да го счупят и да смучат праха, или да пушат този прах в цигари с марихуана, да го разтварят в напитки или интравенозно с помощта на спринцовка.

Една от основните причини, поради които „Rohypnol“ е широко използван в случаите на изнасилвания, е, че наркотикът прави жертвите неспособни да реагират, поради което е описан като „наркотик за изнасилване“.

Потребителите на веществото описват ефекта му върху организма като „паралитичен“. Действието на лекарството започва след 20 до 30 минути от момента на инжектирането в тялото и може да продължи от 8 до 12 часа. В такъв момент човек достига неспособността да реагира легнал почти „парализиран“ на пода, с отворени очи, да може да наблюдава какво се случва наоколо, но не може да реагира. Лицето изпитва загуба на мускулен контрол, объркване, сънливост и амнезия. Рохипнолът се продава на европейските и латиноамериканските пазари като хипнотично средство, но е незаконно в САЩ.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *