Арестуваха благоевградчанин за кражба на алкохол в бар

Арестуваха благоевградчанин за кражба на алкохол в бар

Криминално проявеният благоевградчанин Веселин Стойнев е арестуван след опит за кражба на 8 бутилки с алкохол от затворения бар “Опера”. На 31 март около 00.34 часа той се вмъкнал в сградата на читалището в Благоевград, в която се намира барът, решил да вземе 8 бутилки, съдържащи различни по вид и количество алкохол, но опитът му се оказал неуспешен, тъй като се задействала алармата.

Пристигналите на място охранители го хванали на място и се обадили на полицаите. Веселин Стойнев е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 196 от НК – опит за кражба на бутилките алкохол на обща стойност 132 лв. от владението на Мартин Грънчаров. 38-годишният благоевградчанин се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Вчера прокуратурата внесе искане в Районен съд да му бъде взета мярка за неотклонение “задържане под стража”, понеже съществува реална опасност да се укрие или извърши ново престъпление, тъй като е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления и проявява престъпна упоритост. Делото бе разгледано от дежурния съдия Владимир Пензов, който остави Веселин Стойнев под домашен арест.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *