Арестуваха лихвар №1 на София Иво Пифа и Наско Гаргата

Люлинският бандит Ивайло Георгиев – Иво Пифа, смятан за най-мастития лихвар в София, е бил арестуван днес рано сутринта при специализирана акция на МВР. Заедно с Пифа антимафиотите са закопчали и неговия син Александър. Арестуван при същата акция е и наркобосът от Разлог Атанас Мечев – Наско Гаргата.

Засега липсва официална информация за задържаното трио. Според източник на Лупа, Пифа и Наско Гаргата са закопчани като банда за дрога и заради натиск и заплахи за убийства към длъжници. Иво Пифа притискал с мутрите на Наско Гаргата хора, на които отпуснал кредити за стотици хиляди левове.

Атанас Мечев – Гаргата има в досието си няколко ареста за наркотици и за изнасилване, но въпреки това е на свобода. За последно бе арестуван тази пролет, когато нахълта с армия главорези в офис за бързи кредити в София, но по-късно бе освободен.

Иво Пифа пък бе разследван като поръчител на отвличането и последвалото убийство на Александър Божилов – Цигането преди повече от 10 години, но се отърва сух от правосъдието. През последната година негова автокъща в „Люлин“ на два пъти бе палена. Смята се, че Иво Пифа е отпуснал кредити за над 5 милиона лева, които отпуска с безбожна лихва. Люлинският лихвар е сочен като един от хората, осигуряващи крими типове за протестите срещу правителството.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *