Арт фестивал Сандански

Стефан Вълдобрев, Ники Илиев, Мариан Вълев, Богдана Карадочева и група „Сигнал“ са само част от звездната плеяда артисти, които ще представят своето творчество по време на 9- дневния фестивал „АРТ БУДИЛНИК“ в Сандански.

Фестивалът започва на 13 юни (понеделник) с представяне на автобиографичната книга и акустичните изпълнения на емблематичните пени на Стефан Вълдобрев.

Срещите с известни творци продължават. На 14 юни (вторник) всички жители и гости на град Сандански ще могат да гледат безплатно част втора на хитовата поредица „Завръщане“, представена от самия режисьор Ники Илиев.

Фестивалната програма продължава на 15 юни (сряда) с документалния филм на Георги Тошев за голямата ни актриса Стоянка Мутафова и разговор с нейната колежка – актрисата Мария Статулова. Събитието ще завърши с вечер с най-добрите филми от НАТФИЗ.

Арт седмицата продължава на 16 юни (четвъртък) с представяне на бестселъра на Мария Лалева – „Пасиансът на архангелите“, безплатна прожекция на филма „Лошо момиче“ и фен среща с режисьора Мариан Вълев – Куката.

В петък, на 17 юни, за децата ще има Куклен театър, а по –късно Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще представят биографичната си книгата „Безнадежден случай“.

Събота, 18 юни, ни очаква Куклен театър за децата и фен среща с един от любимите инфлуенсъри – Александра Богданска, която ще представи най-любимите си откъси от биографичните книги за Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов. Вечерта ще завърши със спектакъл Бандата на Ламбо, в който участват ученици на големия български актьор Стефан Данаилов. Режисьор на спектакъла е неговата племенница Росица Обрешкова.

На 19 юни (неделя) в Сандански ще гостуват една от любимите български групи „Сигнал“, които ще покорят сцената на Летния театър.

Местните творци ще представят своето творчество на 20 юни (понеделник), а тетралната постановка „Игра за двама“ със Сашо Кадиев и Стефани Ивайло, ще закрие фестивалната програма на 21 юни.

Всички събития, с изключение на театралната постановка „Игра за двама“, са с ВХОД СВОБОДЕН!

Билети за постановката: на каса пред Дома на културата.

Очакваме ви!

13-21 юни – Фестивал „Арт Будилник“ – Сандански!

Арт фестивал Сандански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *