Атанасова, ГЕРБ: Настояваме дебатът за вота на недоверие да е в неделя, а гласуването още в понеделник

Атанасова, ГЕРБ: Настояваме дебатът за вота на недоверие да е в неделя, а гласуването още в понеделник

ГЕРБ настоява дебатите за вота на недоверие към правителството да се проведат в неделя, а грасуването да се състои още в понеделник.

Десислава Атанасова говори пред медиите след провелия се няколко часа след отстраняването на доскорошния парламентарен шеф Никола Минчев председателски съвет, събрал лидерите на парламентарните групи в кабинета на временно изпълняващия длъжността Мирослав Иванов.

„Настояваме вотът на недоверие да се обсъди по най-бързия начин и съответно да се пристъпи към гласуване съгласно сроковете, предвидени от Конституцията. Поставят от управляващата тройна коалиция условия – не може ли в неделя, не може ли в понеделник, не може ли във вторник. В неделя тази седмица искаме да има дебат и гласуването да е в понеделник“, каза Атанасова.

Освен това – партиите в парламента не постигнаха съгласие относно това, кога ще бъде гласуването за нов председател на Народното събрание, предаде нюз.бг.

„Няма съгласие между парламентарните групи кога да се проведе избор на председател, единствено има съгласие, че следва да се проведе по процедурни правила. Аз съм изготвила такива процедурни правила, ще ги внеса в деловодството“, внесе яснота по темата Атанасова.

Още утре можело да се пристъпи към избор на нов председател, но всичко зависило от това, кога ще бъдат приети процедурните правила.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *