АУБ с изцяло онлайн Ден на отворените врати тази година

Празни аудитории, притихнали университетски сгради, без глъчка на студенти. Така премина Денят на отворените врати в Американския университет в Благоевград. Преди да вземат съдбоносно решение, учениците имат право да се запознаят от първа ръка с условията, образователната система и преподавателите, които им предлагат висшите учебни заведения.

В България най-дълги традиции в това отношение има Американският университет в България: вече над 20 години. Преките впечатления от висшето училище се оказват решаващи за избора на младите хора. Статистиката е показателна: около 80% от дванадесетокласниците, които посещават дните на отворените врати, впоследствие стават студенти в АУБ.

Смелото прекрачване в новото и неизвестното е част от духа на висшето училище. Ето защо неговият екип с много труд, но и с увереност проведе първия Ден на отворените врати, преминал изцяло онлайн.

„Близо 400 кандидат-студенти и родители от различни краища на света посетиха първия изцяло онлайн Ден на отворените врати в университета“, казва Боряна Шалявска, директор отдел „Прием на студенти“ на АУБ. „Успяхме да предадем нашия ентусиазъм на посетителите и денят бе изпълнен с позитивни емоции и полезно съдържание“, заяви Боряна Шалявска, директор на отдел „Прием на студенти” в АУБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *