Ауди А6 на превозвач на гастарбайтери изгоря пред дома му

Два автомобила горяха в Дупница, от развилнелия се пожар са спасени други два, които са били паркирани наблизо. Огънят тръгнал от лек автомобил „Ауди А6”, паркиран до бл. 8 в жк “Пейо Яворов” в Дупница.

Автомобилът е собственост на Петър Станкев, който живее в същия блок, пише в. „Струма“. Той превозва с микробус гастарбайтери до Англия. Пожарът лумнал рано сутринта. Живеещи на първия етаж били събудени от гърмежи, предизвикани от горящите гуми на автомобила.

Огънят се пренесъл и върху съседен автомобил, който също почти изгорял. На място са пристигнали два пожарни автомобила, които са спасили от пламъците другите паркирани в близост автомобили. Те успели да извадят газовата бутилка от полуобгорелия автомобил.

Живеещи в блока коментираха, че ако бутилката бе избухнала, целият блок е щял да остане без стъкла, а жилищата на първите етажи и без стени.

Експертиза трябва да установи дали пожарът в аудито на Петър Станкев е умишлен, или късо съединение в инсталацията на автомобила е причина за огнения инцидент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *