Баба Свобода от Голешово събра приятели и роднини за 90-годишнината

Не с торта, а с питка за свещичките, баба Свобода Соколова от санданското село Голешово посрещна 90-годишнината си. С парче от вкусната погача юбилярката почерпи всички, които дойдоха да я поздравят с годишнината. Сред тях освен роднини и приятели бяха и представители на кметството, както и от Европейската програма за помощ на възрастни хора и хора с увреждания.

Неизменно до баба Свобода беше съпругът й дядо Димитър, с когото тази година честваха 70 години семеен живот, пише „Струма“.

Рожденичката е една от най-благите и услужливи голешовки и няма човек в селото, на когото да не е помагала. Тя не е учила, но за сметка на това е била много добра домакиня, а на полето никой не можел да я догони в работата.

Славата й е още от времето, когато като мома и млада булка предпочитала вместо да присяда с другите жени на раздумка, да завърти в кухнята си вкусна баница и да почерпи с нея на седянката. Двамата с дядо Димитър имат двама синове и една дъщеря, възпитани също като родителите им на трудолюбие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *