Базата на шивашка фирма „Евалко” обявена за публична продан, 100 души на улицата

Една от малкото шивашки фирми в Благоевград, на чието производство главно се крепи икономиката в областния център на Пиринско, губи базата си заради банкова ипотека от 2010 г. и неплатени задължения към НАП. Тези дни частен съдебен изпълнител обяви за публична продан шивашкия цех на „Евалко текстил импорт-експорт” в сградата на бившия ЗМК, чийто собственик Дзулис Евангелос от години шие на ишлеме дрехи за износ и дава работа на десетки шивачки.

Цехът, водещ се на адрес ул. „Свобода” №1, е от 2 помещения, съответно с площ 648 кв.м и 1008. кв.м, в които са обособени 3 шивални помещения за над 100 броя машини, фоайе, 5 офиса, санитарни помещения, битова стая, гладачно помещение, стая за почистване на петна, съблекалня за персонала, нафтово и котелно помещения, склад и магазин за продажба. Общата сума за помещенията, определена за старт на публичната продажба, е 366 000 без ДДС, пише в. „Струма“.

Обявата на частния съдебен изпълнител е обявена в последния ден преди обявяването на извънредните мерки от страна на държавата с цел предотвратяване разпространението на коронавируса и в момента тече срокът, в който евентуалните кандидат-купувачи имат възможност да правят оглед на помещенията, тъй като самата продажба е обявена за април.

Факт е, че държавата забрани до второ нареждане запорите от страна на съдебните изпълнители, но не и процедурите по продажба на финансово закъсали физически и юридически лица. Ако продажбата бъде реализирана, това означава още над 100 нови безработни в Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *