Базата на шивашка фирма „Евалко” обявена за публична продан, 100 души на улицата

Базата на шивашка фирма „Евалко” обявена за публична продан, 100 души на улицата

Една от малкото шивашки фирми в Благоевград, на чието производство главно се крепи икономиката в областния център на Пиринско, губи базата си заради банкова ипотека от 2010 г. и неплатени задължения към НАП. Тези дни частен съдебен изпълнител обяви за публична продан шивашкия цех на „Евалко текстил импорт-експорт” в сградата на бившия ЗМК, чийто собственик Дзулис Евангелос от години шие на ишлеме дрехи за износ и дава работа на десетки шивачки.

Цехът, водещ се на адрес ул. „Свобода” №1, е от 2 помещения, съответно с площ 648 кв.м и 1008. кв.м, в които са обособени 3 шивални помещения за над 100 броя машини, фоайе, 5 офиса, санитарни помещения, битова стая, гладачно помещение, стая за почистване на петна, съблекалня за персонала, нафтово и котелно помещения, склад и магазин за продажба. Общата сума за помещенията, определена за старт на публичната продажба, е 366 000 без ДДС, пише в. „Струма“.

Обявата на частния съдебен изпълнител е обявена в последния ден преди обявяването на извънредните мерки от страна на държавата с цел предотвратяване разпространението на коронавируса и в момента тече срокът, в който евентуалните кандидат-купувачи имат възможност да правят оглед на помещенията, тъй като самата продажба е обявена за април.

Факт е, че държавата забрани до второ нареждане запорите от страна на съдебните изпълнители, но не и процедурите по продажба на финансово закъсали физически и юридически лица. Ако продажбата бъде реализирана, това означава още над 100 нови безработни в Благоевград.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *