Байдън връща САЩ в СЗО и Парижкото споразумение за климата

Кандидатът на Демократическата партия за президентския пост в САЩ Джо Байдън, който според водещи американски медии печели изборите с 290 гласа, планира да подпише редица укази веднага след встъпването си в длъжност в Белия дом на 20 януари.

По данни на изданието The Washington Post той възнамерява да отмени някои от указите, подписани от действащия президент Доналд Тръмп.

Според източниците на изданието демократът възнамерява отново да присъедини страната към Парижкото споразумение за климата и да отмени излизането й от Световната здравна организация (СЗО).

Той може също така да премахне забраната за пътуване в САЩ за граждани на редица мюсюлмански държави и да възстанови програмата, позволяваща на хората, незаконно пристигнали в страната като деца, да останат на територията й.

Преброяването на гласовете продължава, но масовите американски медии вече обявиха, че Байдън печели. Самият той също обяви победата си. Съперникът му Доналд Тръмп обаче не призна поражение и заяви, че преброяването на гласовете не може да се счита за завършено. Американският лидер потвърди и намерението си да се обърне към съдилищата, тъй като по негово мнение по време на изборите са извършени множество нарушения от страна на демократите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *