Байкушев продава за 1 млн. евро спортния си комплекс във Втора промишлена зона

Бившият общински съветник в Благоевград и строителен предприемач Димитър Байкушев обяви за продан футболния си комплекс „Де лима“ във Втора промишлена зона на града.

В комплекса има 2 игрища за футбол с размери 60 м/40 м и 85 м/45 м, като първото е покрито с изкуствена трева, а по-голямото – с естествена тревна настилка със сертификат FiFA – 2 start, на която е монтирана напоителна и дренажна система със собствен водоизточник, пише в. „Струма“. До игрищата има масивна сграда с кафене и 2 съблекални. Обектът е със система за видеонаблюдение и озвучителна система.

За комплекса, разположен върху площ от 13 дка, екссъветникъттърси 1.000.000 евро, което прави по 76.92 евро/кв.м.

Д. Байкушев направи спортното съоръжение през 2017 г. с фирмата си„Бай Санде” ООД, като 3 дни преди Нова година пусна молба до общината за промяна предназначението на терен до Благоевград от „нива в местността Река Бистрица – Делямзински мост” в „обекти за търговия и хранене и спортни игрища“. Той се надяваше на висока посещаемост заради атрактивността на терена – до Покровнишко шосе, на около 150 метра от шосето и 80 м от крайната регулационна линия на града.

Плановете му бяха терените да се ползват целогодишно. Комплексът отвори миналата година, но още преди да набере скорост и да натрупа постоянна клиентела, дойде световната пандемия и частните спортни игрища бяха сред първите, които пострадаха от наложената социална изолация.

Освен това в Благоевград има поне още 5 частни игрища в различните краища на града, които предлагат услугите си на тарифи от 25 лв. за час ползване на игрище без осветление до 55 лв. на час с осветление. Те също останаха празни, защото през пролетта българското Министерство на здравеопазването забрани всякакви колективни спортни занимания, после ветото беше вдигнато пред индивидуалните спортове, но през цялото време страната остана в извънредна епидемиологична обстановка, в която властите продължават да настояват за максимално ограничаване на контактите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *