Балабанов: Петков ми даде бележка – първо махаме ветото, после Скопие изпълнява ангажиментите

На бележка, написана на ръка, премиерът Кирил Петков ми представи план за Северна Македония, Според него първо махаме ветото, а след това ще се изпълняват ангажиментите. Никой не гарантира, само думи. Гаранция Франция, както се казва. Това обяви в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Той показа в ефир бележка, която по негови думи е написана, докато е пътувал с Петков във влака, който ги е закарал от Полша до Украйна.

„Премиерът сам поиска да говорим. Но ми направи впечатление, че не казва нищо за президента Зеленски или за визитата. Тогава откъсна лист от един от служебните тефтери на Министерски съвет и ми написа идеите си. Първо ветото и после всичко останало. Това е план, който е коментиран с посланици, с президент на Франция… „, заяви Балабанов.

Народният представител заяви, че е готов да се подложи на детектор на лъжата. „В България има добри графологични експерти, които могат да докажат, че това е почерка на Кирил Петков. Така изглежда България, която щеше да бъде продадена, ако не бяхме взели вчерашното си решение“, добави депутатът на ИТН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *