Балерина, блогър и топматематик сред първокурсниците на АУБ

Младеж с първо място на XIII международно състезание по математика и проектиране в Москва; бронзов медалист на Международната олимпиада по химия в Москва, друг с отличия за бизнес идея, както и в роботиката, майстор на спорта с умения в биатлона и ски бягането със спечелени световни състезания; балерина и автор на книги за самоусъвършенстване с хиляди продажби; създател на YouTube канал с 60 000 последователи и много други даровити и активни млади хора влизат тази година в аудиториите на Американския университет в Благоевград.

Те са част от 225-имата първокурсници от 25 страни, приети в частния щатски вуз. Освен от България във випуска ще има още първокурсници от Албания, Косово, Северна Македония и Сърбия, САЩ, Канада, Виетнам, Индия, Египет и Южна Корея, пише в. „Струма“.

В крак с новите реалности, екипът на АУБ замени традиционната Седмица на ориентацията за първокурсниците, която трябваше да започне миналата събота, с виртуален Месец на ориентацията за запознаване с всички възможности на университета. Програмата включваше избор на лекционни курсове и представяне на преподавателите, запознаване с възможностите на студентските програми за международен обмен, уебинари по безопасност и здраве, запознаване с възможностите за живот и различни дейности на кампуса и виртуална разходка в Благоевград. Бяха предвидени и онлайн антистрес сесии.

„В тези безпрецедентни, предизвикателни времена нашият основен стремеж е да осигурим в максимална степен сигурността на нашата общност – отбелязва д-р Дейвид Еванс, вр.и.д. президент на АУБ. – Взели сме стриктни мерки, за да отговорим на изискванията, наехме и още една медицинска сестра за нуждите на здравната служба на университета. В същото време полагаме усилия да запазим неповторимата атмосфера на общуване и изяви на кампуса“.

Новата академична година за студентите на Американския университет в България започва на 7 септември. В неделя ще стане ясно колко от тях ще дойдат в Благоевград за редовен присъствен семестър и колко ще останат у дома си за онлайн обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *