Банка направи по погрешка свой клиент милиардер

Клиент на Bank of America в щата Масачузетс изненадващо стана милиардер заради грешка на банката, съобщи агенция Bloomberg, цитирана от БГНЕС.

Когато проверил банковата си сметка, психиатърът Блез Агире разбрал, че там са постъпили 2,45 милиарда долара. Мъжът проверил отново през мобилното приложение, както и на сайта на финансовата организация, но сумата продължавала да си стои там.

Мъжът предположил, че банковите служители ще открият сами грешката, но когато това не се случило, се обърнал към мениджъра за връзки с клиенти и настоял ситуацията да бъде изяснена. „Това беше грешка в дисплея и нищо повече“, заяви говорителят на банката Бил Холдин и подчерта, че нещата са коригирани.

Изданието припомня, че това не е единственият случай, свързан със сметките на клиентите на Bank of America, но грешка с толкова голяма сума се случва за първи път. По-рано този месец финансовата институция пак имаше временни проблеми с дисплея, благодарение на които някои от клиентите ѝ виждаха неточни салда в интернет и мобилното банкиране. Тези грешки обаче не бяха толкова фрапиращи, колкото случая с Агире.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *