Банките ще работят, пускат видеоуроци за учениците по БНТ

Заповедта на Министерството на здравеопазването за затваряне на заведения и търговски обекти на територията на цялата страна до 29 март ще търпи промени според ситуацията. Това обяви премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на Министерския съвет в петък.

Ако Националния оперативен щаб сметне за удачно, няма да се спира кетърингът от заведенията за хранене, въпреки че те ще останат затворени за клиенти на място. Възможно е да се разреши работата и на салоните за красота, ако в тях не се получава струпване на хора.

Според премиера отворени трябва да останат и банките, застрахователните агенции, бензиностанции. Работата на транспортния бранш също няма да спира.

„Селското ни стопанство е силно, имаме запаси. Нищо не налага да се купуват по 40-50 бутилки олио”, увери Борисов.

„Вълчев е подготвил цяла програма за дистанционно обучение на децата. За целта ще използваме един от каналите на БНТ – или БНТ 2, или БНТ4. Това ще случи от вторник”, информира още премиерът.

Той отново призова за стриктно спазване на мерките за безопасност. „Можем да се справим с кризата, ако всеки един от нас разбере, че колкото по-малко контактуваме, толкова по-добре”, категоричен бе Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *