Банковият обирджия от Дупница обжалвал уволнението си в МВР

Банковият обирджия от Дупница обжалвал уволнението си в МВР

40-годишният Крум Йорданов, който задигна 54 хил. лв. от банков клон Дупница на 17 юни, загуби дело срещу МВР.

Йорданов нахлу в офиса на банката с пистолет, но смела касиерка го заключи вътре. Той събрал около 54 хил. лв. в различни валути и стрелял 6 пъти в ключалката, за да се измъкне. Заловен бе час и половина по-късно и показа на разследващите къде е скрил парите. Не си спомнял обаче къде е изхвърлил законния си пистолет.

Пред съда Йорданов обясни, че съжалява за извършеното, имал кредити и семейството му с две деца живеело бедно. Губели му се моменти от времето, в което е извършил въоръжения грабеж, а пред съда бяха представени доказателства за психическо разстройство.

Йорданов е бил дисциплинарно уволнен през 2019 г. заради това, че по време на отпуск е работил на строеж на язовир край Панагюрище, като е карал собствения си камион. Той тогава е служил в София. Обжалвал е уволнението си, като в съда се установи, че е дал камиона си под наем на строителна фирма. Заради това уволнението му бе отменено и през юли м.г. е възстановен на работа. Предишното му място обаче било заето и той е назначен в група „Охранителна полиция“ към Районно управление-Костинброд.

Обжалвал е тази заповед, като печели на първа инстанция. Само два месеца по-късно обаче, на 9 септември 2020 г. подал заявление директно до министъра на вътрешните работи за напускане по собствено желание. Формално заявлението е трябвало да подаде чрез директора на ОДМВР-София, но го е пратил директно на министър Младен Маринов, който на 25 септември го освобождава.

Въпреки че сам е пожелал да напусне системата на МВР, Йорданов обжалва заповедта на министъра. Преди дни съдът в Кюстендил отхвърли жалбата му срещу министерската заповед за освобождаване от работа.

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *