Банков обир като по филмите в Бразилия с трима убити (Видео)

Банков обир като по филмите в Бразилия с трима убити (Видео)

Банков обир в Бразилия като от холивудски екшън. Около 30 души използвали картечници и пушки в престрелка с полицията. За да не бъдат хванати, те взели заложници, които се превърнали в „жив щит“.

Трима души са били убити. Маскираните мъже поставили и експлозиви на няколко места, предаде bTV. Все още не е ясно какво и колко са успели да откраднат. Град Аракатуба бе обсаден от полицията и достъпът до него бе ограничен.

Дръзката операция в 200-хилядния град Аракатуба в щата Сао Пауло е поредният случай на банков обир в Бразилия, съпроводен от насилие. Експерти твърдят, че социалните програми за подпомагане на бедните бразилци през пандемията са насърчили престъпните групи да съсредоточат атаките си в малки и спокойни населени места, където банковите клонове държат големи суми в брой.

В операцията са участвали десетки тежко въоръжени мъже с десет автомобила, каза на пресконференция изпълнителният секретар на щатската военна полиция Алваро Камило. По думите му когато престъпниците са се изтегляли, са взели заложници, подпалили са автомобили и са оставили много взривни устройства из града. Камило призова хората да не излизат от къщите си, докато не бъдат обезвредени бомбите.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *