Банскалия се жалва, че бивш съдебен охранител го измамил

Банскалия се жалва, че бивш съдебен охранител го измамил

Ново досъдебно производство се води срещу осъждания неколкократно за въвеждане в заблуждение и нанасяне на имотна вреда бивш съдебен охранител Милен Попов от Разлог. Този път жертва на измамите му е станал мъж от Банско, който е изгорял със сумата от 2500 лв. Попов успял да го убеди, че ще му съдейства и ще го уреди на работа в пожарната, и по този начин, въвеждайки го в заблуждение, му отмъкнал солидната сума пари, пише в. „Струма“.

Сигнал за измамата е депозиран в РУ – Банско около седмица преди градът да бъде поставен под карантина. Измаменият мъж дал парите на Попов през февруари и изчакал две-три седмици ексохранителят да го уреди на работа. След като това не се случило, разбрал, че е измамен, и подал сигнал в полицията. Попов е издирен и задържан със заповед до 24 часа, след което е освободен.

Административният ръководител на РП – Разлог прокурор Ружена Кондева потвърди за случая и каза, че е образувано досъдебно производство за измама.

Милен Попов доби скандална известност преди около 10 години, когато за пръв път е подведен под наказателна отговорност, а впоследствие е осъждан неколкократно за измами. През годините мъжът успя да въведе в заблуждение доста лица, включително и свои приятели. От жертвите си Попов е измъкнал хиляди левове, всичките дадени на доверие заради обещанията на измамника, че ще ги уреди на различни държавни постове.

Миналата година той подлуди и съседите си в Разлог. Хората сигнализираха за системен тормоз срещу тях, изразяващ се в жалби и сигнали, депозирани от ексохранителя дори и за дребни неща. Попов ги атакувал след поредица от жалби за неправомерно ползване на електричество, които провокирали отмъстителните му действия.

Междусъседските отношения предизвикаха няколко проверки от електроразпределителното дружество и се стигна до преустановяване на електричеството в апартамента на Попов. Впоследствие, за да се избегнат злоупотреби, електромерите бяха изнесени на входа на блока.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *