Банско събира първокласници от 9 държави

Банско събира първокласници от 9 държави

Първокласници от 9 държави прекрачват прага на училищата в Банско. Учебните заведения в общината са напълно подготвени за началото на новата учебна година. Направени са необходимите инструктажи в системата директор-учител-родител-ученик относно необходимостта от изпълнението на превантивни мерки за разпространение на Ковид-19.

Осигурени са предпазни средства за училищния персонал, дезинфектанти за общите части и класните стаи в училище и изготвена схема за придвижване и посещения до училищен стол, бюфет и места за хранене, съобщава в. „Струма“.

В община Банско тази година броят на първокласниците е 118 ученици. В НУ “Св. Паисий Хилендарски” ще учат 52 деца, в СУ “Неофит Рилски” 36 ученици, 22 в град Добринище и 8 малчугани ще влязат за първи път в училище в село Места, община Банско.

Затова, че Банско е истински космополитен град, в който хората не само се забавляват, почиват и спортуват, но и реализират житейски планове и отглеждат децата си, защото градът е стожер на традиции, обичаи, дух и духовност, е и информацията, че тази година ученици от 9 държави, които живеят с родителите си и своите близки в Банско, ще влязат като първокласници в учебните заведения. Банско с основание може да се похвали, че дава дом за наука и знание на деца от Великобритания, Руската федерация, САЩ, Португалия, Испания, Гърция, Германия, Франция и Китай. Информацията е предоставена от ГРАО в община Банско, съобщи БНР.

Всички училища разполагат и с медицински персонал, който да осигури сутрешния филтър и целодневното обслужване на обучаваните. Община Банско е предвидила помощ за снабдяване на училищата с дезинфектанти, предпазни средства и други необходими материали.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *