Банско с ударни ремонти и нови паркоместа за зимния сезон

Банско с ударни ремонти и нови паркоместа за зимния сезон

Община Банско започна подготовката за новия зимен сезон. Кметът Иван Кадев проведе среща с представители на полицията, пожарната, ВиК, горското, Национален парк „Пирин”, фирмата за почистване и светоизвозване. Градоначалникът постави пред институциите конкретни въпроси за решаване, много от които са проблемни от години.

Става въпрос за ремонти на водопроводи, подмяна на компрометирани електрически стълбове и ремонт на електропроводи, изграждане на горски пътища. Сериозен проблем е и организацията на движение в Банско и град Добринище през зимата. Кметът Кадев възложи на МВР, съвместно с общинските служби, да набележат всички възможни „джобове” на териториите на градовете, където могат да се обособят паркоместа.

Защото паркирането и движението, особено в зимни условия и активен туристически сезон, може да бъде решен само с безкомпромисното спазване на правилата, но при създадени условия от страна на Общината и МВР. Управникът поиска от полицията и засилено присъствие на униформени служители на критични кръстовища в Банско в определени часове на движение на коли и пешеходци.

Особено внимание на срещата беше отделено на сметоизвозването и снегопочистването. Принципно беше договорено в пиковите периоди на туристическия сезон и при обилен снеговалеж или други екстремни природни условия, МВР да помага за кратковременна промяна на движението по улиците за безпроблемното преминаване на почистващата техника.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *