Банско улеснява жителите на общината с нова информационна услуга

Община Банско направи технологично нововъведение в помощ на жителите на общината и всички, които имат нужда от общински административни услуги.

На входа на общината, в непосредствена близост до фронт-офиса, където се намират деловодството и касата на данъчната служба е инсталиран монитор с тъчскрийн екран. Информационната система е разработка на специалисти от общинската администрация и цели в максимална степен да улесни ползването на административните услуги. Тя е ориентирана най-вече към хора, които никак или рядко ползват он-лайн услуги, а предпочитат на място в кметството да подават заявления и да правят плащания.

Информацията е публикувана в сайта на общината в раздел „Административни услуги”, но може да бъде получена и от информационната система по начин, който не изисква специални знания и умения. Чрез леко докосване на екрана и плъзгане по него, гражданите могат да стигнат до пълна и изчерпателна информация за административните услуги на Община Банско. Те могат да проверят какви са сроковете за извършването им и цените, могат да видят точно как изглеждат формулярите, необходими за съответната услуга. Засега, заявленията на хартиен носител се намират на фронт-офиса, но предстои инсталиране на принтер, с който гражданите ще могат да разпечатват необходимите бланки. Удобството за ползващите смарт телефони е QR – кодът, който отвежда потребителите да страницата на Община Банско.

Много от ползвателите на административни услуги в Банско са чужденци. За тяхно улеснение, информационната система скоро ще има опция за ползване на английски и руски език, както и възможност за насочване на необходимата информация към електронен адрес.

Във връзка с ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, общинското ръководство приканва всички заявители на административни услуги в Община Банско да се възползват от възможностите, които дава официалния общински сайт www.bansko.bg в раздела му Е-ОБЩИНА.

Община Банско предлага 83 електронни услуги от всички служби на общината. https://auslugi.com/public/home/bansko/index

Дължимите данъци и такси се препоръчва да се правят чрез виртуалния постерминал https://bansko.imeon.bg/ или по банков път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *