Бащата на закланите деца в Сандански плаче: Жив ме погребаха!

Нов развой на кървавата драма в Сандански, при която 32-годишната Кристина Дунчева закла двете си деца – 5-годишния Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. Според мъжа й – лесничея Георги Трайков, Кристина имала психически проблеми, на които никой не искал да обърне внимание.

„Обожавах децата, аз ги къпех, с мен играеха с часове… Тя много пъти е злобеела срещу децата, защото им обръщам много внимание. Нямаше да говоря, ако не беше цялата тая помия, която близките и адвокатът й изляха върху мен и семейството ми. Не ме оставиха да погреба и оплача децата си”, плаче Георги пред в. „Струма”

По телефона бащата на убитите деца е категоричен: „Не ме оставиха да ги погреба, каква помия, какви лъжи, абсурдни твърдения по адрес на семейството и родителите ми, които даваха мило и драго за децата, които обожавах (Георги се дави в сълзите си и разговорът прекъсва, б.ред.).

По думите му Кристина не е могла да се грижи за децата пълноценно. „След раждането на Ивон сякаш нещо стана с нея. Изпадаше в състояния, сякаш нищо не я интересува. Лежи, яде, не поглежда децата. Затова ми е много обидно от това, което чета и слушам по мой адрес… Аз къпех децата си, те спяха с мен, аз ставах през нощите, когато бяха болни. Нейните реакции бяха забавени, беше вечно отнесена и все нещо не и беше угодно . Ходеше си, връщаше си, понякога лъжеше безогледно.

Много пъти ми е казвала, че я е яд, че обръщам толкова внимание на децата ни, ревнуваше от тях, твърди почерненият татко.

На въпроса дали знаел, че жена му има някакъв здравословен, психически проблем, Георги е ясен: „Е, как не, говорил съм с лекари, с близките й, със социалните служби, с полицаи и от никъде помощ. Особено майка и баща й. Така грубо се месиха в живота ни, че какво е видно съсипаха го. Но и нейния съсипаха. На 7 ноември с полиция успях да си я взема от тях. Тогава тя беше пребита от баща си, имаше кръв по себе си, имаше оток под окото. Викнах полиция и си ги прибрах у дома.

И след подобно нещо тези хора си позволяват мен да наричат насилник… Срам и позор, поругават паметта на децата ми (силен плач отново прекъсва разговора, б.ред.). Горският стража не крие, че като във всяко семейство и при тях имало скандали.

И продължава: „Аз исках да спрат тези нейни изблици – днес е при мен, утре при родителите си. Та това не беше полезно за децата. Исках те да не стават част от всичко това, а и не исках да са в средата на баща й, който така жестоко беше набил Кристина и това го знаят в полицията.

Много лъжи за мен, изкараха ме звяр, треперели децата от мен, нея съм тормозел. По скоро тя тормозеше мен и децата, мълчал съм защото не прилича на един мъж да се оплаква от психическия терор, на който бях подложен ежедневно”, потресен е родителят.

„Боже, каква жестокост, откъде сили у нея за подобно нещо? Не мога да повярвам. Сякаш не съм тук, при децата съм. Жив ме погребаха”, завърши през сълзи бащата на закланите деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *