Бежанският лагер на остров Самос евакуиран заради пожар

Няколко пожара избухнаха в бежанския лагер на гръцкия остров Самос и това наложи частичната му евакуация. Пожарникарите, изпратени в региона твърдят, че са овладели бедствието, пише Kathimerini.

Говорител на огнеборците, който пожела да остане анонимен, заяви, че в момента се провежда разследване, за да се установят причините за пожара. Той е избухнал извън главният лагер, където се намират някои от достроените жилища в препълнения лагер, както и медицински и други сгради. Според информацията главният лагер не е пострадал от пожара.

Всъщност в лагера са избухнали два отделни пожара. Единият е избухнал в късните часове на 26 април, а другият – по-големият пожар – е започнал малко след това. Причината все още се изяснява, но местните медии съобщават, че първият пожар е избухнал малко след като е имало етнически сблъсък в лагера, макар тази информация да не е потвърдена.

Неправителстената организация „Лекари без граници“ заяви в „Туитър“, че около 100 души, чиито шатри и палатки са изгорели са останали без подслон. Все още не е ясно колко е общият брой на загубилите подслона си в резултат на двата пожара, но част от мигрантите са били преместени в близкия град Вати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *