Безценните съвети на д-р Емилова за силен имунитет по време на пандемията

Д-р Людмила Емилова е сред най-известните диетолози и специалисти по здравословно хранене и природосъобразен начин на живот у нас. Лекарката, помогнала на стотици хора да се спасят от редица фатални заболявания само чрез помощта на добре балансираната храна, издава най-ценните си съвети за подпомагане работата на организма в момент на вирусна епидемия и повишаване имунитета многократно.

В разгара на пролетта, когато освен пандемията от коронавируса, повалила хиляди хора по света, у нас върлуват и редица други вирусни заболявания, способни да ни тръшнат за дълго на леглото. За да избегнем боледуването, д-р Емилова препоръчва да си приготвим и консумираме нейния известен меден сироп, който мигновено подсилва имунната система. Чудодейната смес се приготвя изключително лесно в домашни условия, а продуктите, които са ни необходими за нея, можем да открием навсякъде в търговската мрежа въпреки дефицита на стоки, който се наблюдава напоследък.

Нужни са ни лимони, от които да изцедим една чаена чаша пресен сок. Към него трябва да добавим 3 супени лъжици домашен пчелен мед, като изключително важно е той да бъде наистина натурален, а не имитиращ продукт. За да може да стане хомогенна смес, съставките се бъркат на водна баня, не се консумират преди това. В никакъв случай обаче не бива да допускате сместа да заври, тъй като тогава медът ще загуби лечебните си свойства, обяснява д-р Емилова. Готовата смес бихте могли да разредите с малко вода, ако ви се струва прекалено гъста, за да я преглътнете, след което я изпийте на бавни глътки, но задължително 30 минути преди хранене.

Наред с тази лесна, бърза и в същото време изключително ефективна рецепта д-р Емилова ни съветва да изпиваме на гладно, преди закуската, обяда и вечерята ни чаша прясно изцеден сок от моркови. Кореноплодният зеленчук също е изключително силен имуностимулатор, но едновременно с това има и антиканцерогенно действие, убиващо всичко токсини в тялото.

Ако все пак паднете покосени от грипа, често след като сте се излекували, остава кашлицата, която се оказва доста упорита. За да се преборим с нея, д-р Емилова съветва да вземем 2 яйца, от които да отделим жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват до бяла пяна, като след това се сместват с три супени лъжици захар. При кашлица се приема от сместа по 1 супена лъжица преди хранене два пъти дневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *